Miért lép félre a férfi? Miért csal egy nő?

A párod kedvéért teszed? Szét fogtok menni!

Miért lép félre a férfi? Miért csal egy nő? Mert igen, mind férfi, mind nő oly’ gyakran megteszi. Nem is gondolnánk mennyire... Hogy kapcsolódik ez a swingerhez? 

„Titkok. Körül vesznek minket. Betakarnak, mint egy fátyol. Sejtelmesen elfedik a valóságot. Ugyanakkor egy ponton mindenkiben felmerül a kérdés: jó vagy rossz? Egy része bizonyára jó, hiszen egy-egy kegyes hazugság olykor oltalmaz és megóv. Mi a helyzet viszont azokkal a kisebb vagy nagyobb titkokkal, amiket nem önszántunkból választunk, amelyek nem feltétlen kegyes okokból születnek? Amiket külső indokok vagy emberek ránk kényszerítenek. A titok ez esetben már nagy valószínűséggel ellenünk fordul. Megöli az őszinteséget, és megmérgezi a kapcsolatot. Nem akkor, és nem közvetlenül természetesen, de egyszer mindenképpen, amikor kiderül, - és előbb vagy utóbb persze minden kiderül, - akkor fejti ki negatív hatását.  A kapcsolatok alapja sokkal inkább az őszinteség kellene legyen. Minden kapcsolaté.” 

Bele lehet menni a megcsalás lélektanába, de én leginkább öt fő okot emelnék ki és nem is mindet fejteném ki részletesen: 

-aki nem kapja meg, amire vágyik

-akinek éreznie kell, hogy bármit megtehet

-ami részegen becsúszik

-aki állandó szeretőt tart

-akinek változatosság kell

Aki nem kapja meg amire vágyik

Ez egy nagy és vitatható terület. Valaki például egyszer azt mondta nekem „Van, amit egy aranyos barátnővel nem akarsz megtenni...” ezzel ellentétben sok nő mondta már nekem: „Miért nem tud néha csak úgy ösztönösen falhozvágni?”  

Van, aki a párja prűdségére hivatkozik, van aki a fáradtságára, vagy érdektelenségére, és van, akinek ha mindent megtennél, az is kevés lenne. Hol legyen a határ abban, amit a másikkal megteszel? Mindenki döntse el maga. Ugyanakkor  kérdem én: nem lehetne ezt esetleg megbeszélni? Szinte hallom sokak válaszát: esélytelen!. Ha viszont beszélni sem lehet  a kapcsolatotokban a vágyaitokról, akkor ne lepődjetek meg, ha egyszer csak kiderül valami csúnya kis titok a párotokról!

 

Akinek éreznie kell, hogy bármit megtehet

Erről nem írok sokat, egyszerűen csak önbizalomhiány.

 

Ami részegen becsúszik

Szerintem ez a rossz helyen rossz időben, itt az a kérdés, hogy ismerik-e egymást a felek és józanul is megismétlődik-e. Ha nem ismétlődik meg, azt hívják megbocsátható kisiklásnak. Ha megismétlődik, az alábbi, következő fokozatba fordul.

 

Aki állandó szeretőt tart

Itt egyértelmű érzelmi kötődés alakul ki. Ha nem poliamor, azaz többszerelmű (Átlinkelés a poliamor oldalra) a pár és titokban zajlik, biztosana kapcsolat és a bizalom végét jelenti. (Még akkor is, ha nem hagyod el érte a másikat!)

 

Akinek a változatosság kell

El is érkeztünk a swinger egyik fő motivációjához. Mindenek előtt meg kell értened: vagy elfojtod vagy elfogadod a vágyaidat, de a létezésük teljesen természetes, emberi dolog. Viszont egy kapcsolatban ketten vagytok, közösen kell a döntésre jutnotok minden fontos kérdésben, így ebben is. Óva intek mindenkit attól, hogy akarata ellenére, a másiknak kedvezve válassza a swinger életformát. Láttam már ilyet, amikor valaki csak a párja kedvéért látogatott swinger helyeket. Nyilván feszültséget, fájdalmat, féltékenységet kelt, és biztosan a kapcsolat végét jelenti – de az „igazi” swinger nem is pártolja ezt a felállást: ha valaki külső nyomásra érkezik és tesz eleget az általa nem vágyott, de kierőszakolt döntésnek az nem swinger, hanem ostoba

Inkább beszéljétek át, van-e olyan középút, ami mindkét félnek elfogadható. De nem árt tudni: ha valaki meg akarja tenni, az jó eséllyel meg is fogja tenni. Hosszú távon, éveken, egy életen keresztül nem lehet elfojtásban élni. 

Mit tehetsz? Ha a vágyaitok ennyire különböznek, biztos egymáshoz valók vagytok? Nincs általános okos válasz. Nincs rá tuti recept. De jó, ha tudod: a swingerségbe sok minden belefér. Van, aki csak nézelődni menne, van, aki mások mellett akar szeretkezni csak és kizárólag a saját párjával, de olyan párról is hallottam már, akik külön mentek privát többes találkozókra, amelyet (természetesen a felek jóváhagyásával) videóra rögzítettek és egymásnak megmutatva erre szerelmeskedtek otthon. Meglepő? Ijesztő? Inkább sokszínű. Neked nem kell ezekben szükségszerűen részt venned, mindenki saját maga kell tudja, hogy mik azok a határok, amiket elfogadhatónak és izgatónak tart. Mert a swinger az élvezetekről szól. Ha nem élvezed akkor ne tedd meg senki kedvéért – de vajon nem lehetséges-e, hogy csak a félelmeid, a gátlásaid tartanak csak vissza attól, hogy teljesebb életet éljetek? Kommunikáció és őszinteség. Mindenről és mindig. Enélkül biztos nem megy.   

„Hát igen. Sokféle titok létezik, és némelyik képes megváltoztatni erősnek gondolt emberi kapcsolatokat, vagy érzelmeket. Egy ártalmatlannak tűnő szórakozás is, ha kiderül, fájhat, de csak akkor, ha megbízunk a másikban, és teljes hittel átadjuk magunkat a kezébe. Ha rábízzuk a sorsunkat egy olyan emberre, aki visszaél a másik bizalmával.”