Züllött, csúnya, erkölcstelen emberek a swingerek?

Érdekes véleményt kaptam tőletek nem is olyan régen. Nem volt különösebben meglepő, hiszen rengeteg előítélet éri a swinger életformát. Ne haragudjatok, de szó szerint idézem:  

„A szvingerség szégyen, és szerintem a társadalmi rétegben aluliskolázott és züllött életformát élő emberek gátlástalan és perverz szórakozása.” 

Éppen ezért, most az idézetek nem a könyvemből lesznek, hanem olyan swinger barátaimtól, akik bizony magasan iskolázott, vezető pozícióban lévő emberek. Nem isznak, csak mértékkel, és a hétköznapok normái szerint is elismert tagjai a társadalomnak. Képzeljétek, a legnagyobb fejtörést az okozta, hogy kiktől kérjek pár sort, mert bár nagyon sok swinger barátom van, nem is mindenkiről tudom, hogy ki milyen iskolát végzett, vagy mit is dolgozik, mert a swingervilágban nem ez az elsődleges szempont. Sokkal fontosabb az egymás iránti tisztelet, az empátia vagy akár a humor. 

Jót beszélgetni pedig nem iskolázottság kérdése, mint ahogy érzékin szeretkezni sem. Mindenekelőtt szeretném eloszlatni a kételyeket, senkit nem ítélek meg iskolai végzettség vagy pozíció alapján. A swingervilág vegyes, és senkit nem érdekel az, hogy kinek mi van a pénztárcájában. Ezzel a posztommal sem ítélkezek, csak egy sztereotip nézetet szeretnék eloszlatni, megválaszolva egy olvasói levelet. Ja, igen. Többen kérdeztétek már tőlem azt is, hogy hogyan is írjuk helyesen a „swinger” szót. Swinger, szwinger szvinger vagy svinger? Mi, akik a témáról írunk leginkább a swinger szót használjuk, szwingert és szvingert nem igazán, a másik kettőt viszont szerintem egyáltalán nem. Na de jöjjenek az idézetek:

 

“Negyvenes éveim közepén lévő felsőfokú végzettséggel rendelkező férfi vagyok, aki jelenleg is felsővezetői pozíciót tölt be. A karrierem során mindig multi cégeknél dolgoztam és több országban is éltem. A swingerbe az vezetett, hogy egy véget érő kapcsolatom után, érdeklődésképpen elkezdtem olvasni erről a világról. Pár nélkül nem volt a nemi életem teljesen rendben és nyilván ez is adott egy lökést. Sok-sok olvasás után ráakadtam egy klubra és le is mentem. Így lettem swinger... 

Az első lemenetelem nagyon jól sikerült és ez egyértelmű indíttatást adott a folytatásra. Nem csupán a nemi életem lett rendben, hanem olyan vágyaim is megélhettem, amit klubon kívül valószínűleg sosem tehettem volna meg. Ahogy több klubba is eljutottam, lettek ismeretségeim, ahol néha magán úton is találkoztunk, sőt tudtunk is meg privát dolgokat egymásról. Huzamosabb ideig volt egy olyan swinger kapcsolatom egy biszex hölggyel, akivel együtt is éltünk, meg persze együtt is kluboztunk. Ma éppen a munkám kapcsán sajnos nem sűrűn jutok le klubozni, de ennek ellenére a nekem kedves emberekkel tartom a kapcsolatot.” 

Tetkópólós Srác (35)

 

„Orvos vagyok, megbecsülnek és tisztelnek az emberek, felnéznek rám, figyelnek a szavaimra. Swinger is vagyok. Ilyenkor pont olyan, mint bárki más. Szabad, laza és ki tudom kapcsolni a hétköznapok fáradalmait. Nincs felelősség, vagyis persze van, de itt nem életekről döntök. Egyszerűen csak élvezem a testiség csodáit, szabadon, boldogan és kölcsönösen. Ez értünk van. A kis páromért és értem, meg persze mindenkiért aki akkor és ott van. Az mindennapok fűszere. Nagyon szeretjük mindketten."

Doki (47 )

 

Egy alkalminak nevezhető barátom csábított egyszer el a klubba. Mivel nem volt jobb programom úgy voltam vele, hogy „miért is ne?”, hiszen sokat hallottam már róla, és nyitott embernek gondolom magam. Ő már nincs meg, de én le-le látogatok néha. Hogy egyeztethető ez össze a privát életemmel? Nem beszélek róla, hiszen közgazdászként felelős pozícióban dolgozom, és nem szeretném, ha a férfi kollégák céltáblája lennék az ezzel kapcsolatos sztereotípiák miatt. 

Ugyanakkor néha jön a kisördög, és érzem, hogy mennem kell. Nem mondom magam függőnek, de nem szeretném kizárni az életemből ezt a fajta élvezetforrást. Azt szeretem benne, hogy itt a nő és a férfi tényleg egyenlő lehet, és a vágyai szerint dönthet. Akármit is tesz, minden kölcsönös akaraton múlik, és nincsenek megbélyegző előítéletek, ha mondjuk olyan nagy az étvágya valakinek, mint az enyém. 

Edina (38)