Van más út, mint elfojtani a vágyaidat vagy megcsalni?

Vivien Moss vagyok, 35 éves sikeres üzletasszony, sokak által kedvelt író.

Ja... és swinger. 

„Létezik egy világ, ahol az emberek őszinték. Szerelmesek, de mégis szabadok. Nagyon fontos nekik a szexualitás és szeretik a változatosságot. Maximálisan tisztelik a párjukat és tisztelik egymást, mint másik embert nemtől függetlenül, bár kapcsolatuk gyakran csak szexuális alapokon nyugszik. Szeretkeznek, pedig van, hogy semmit nem tudnak egymásról, sokszor talán csak egy keresztnevet. Nem számít, hogy milyen pozícióban dolgoznak, hogy mennyi pénzük van vagy hogy milyen a testalkatuk. Lehet szingli, vagy páros. Nem fogadják el családra vonatkozó társadalmi normákat. Nem látványosan lázadnak, de úgy élik az életüket ahogy szeretnék. Pusztán a saját és ha van akkor párjuk élvezetéért. Megjátszás és anyagi érdekek nélkül. Tisztán és egyértelműen. Ösztönökből és vágyik szerint. Csak úgy ahogy szeretnék, a saját maguk által felállított normák szerint. Nem ítélkeznek, nyitottak és befogadók. Egy más világ, egy más gondolkodás. A hétköznapi emberek  között élnek és ránézésre nem különböznek, de belül mégis mások ők. Büszkék és boldogok. Swingerek. ami véleményem szerint a swinger nem más, mint A SZABAD AKARAT JÁTÉKA. És én swinger vagyok.”  

Hogy lesz valakiből swinger? Nem tudom, de elmesélem az én történetemet. Már fiatalon is jóban voltam a szexualitásommal, mégis nagyon korán komoly kapcsolatra leltem. Kötődtem érzelmileg, de hiányzott a változatosság. Ez persze nem azt jelentette, hogy ne kaptam volna meg tőle mindent… de mégis. Kellett az új, az ismeretlen élmény tüze. És csaltam. 

Aztán persze jött a lelkiismeretfurdalás. Mindenféle fiókokba próbáltam elrejteni „mocskos” kis titkaimat, hiszen ezt tenni nem illő. Ha találsz valakit tarts ki mellette egy életen át! De vajon, ha vannak vágyaid és nem engeded őket beteljesedni - ettől válsz hűségessé? Mert mi is a hűség? Nálam a válasz más, mint a hétköznapi embereknél. A hűség szerintem egyfajta elkötelezettség. Őszinte kapcsolat egy emberrel, akivel az életed megosztod. Olyannyira őszinte, hogy nem hazudsz, még a vágyaid létezésével kapcsolatosan sem. 

És igen, kimondva-kimondatlanul, de sokakban megvan a swinger iránti vágy. Mi a leggyakoribb ok amiért ezek csak vágyak maradnak? Tapasztalatom szerint a nők és a férfiak leggyakoribb válasza eltérő ebben a kérdésben: 

 

Nők:„Ha elmondom a páromnak, hogy másra is vágyok, azt fogja hinni, hogy úgy gondolom, ő nem elég nekem!”

Férfiak:„Azt hinné, hogy meg akarom csalni és csak ürügyet keresek!”.

 

Mi tehát az egyenlet vége? A hazugság. Mert ezek a vágyak léteznek, és amikor már nincs meg a kapcsolat elejét körbelengő rózsaszín köd, jön az elfojtás vagy a megcsalás. Könnyebb a szemébe hazudni annak, akit szeretünk? Hiszen csak őt védjük a kis titkunkkal…  Amiről nem tud, az nem fáj… Ez sajnos gyakori magyarázat.

Na de térjünk vissza az én történetemre. Tehát a könnyebb ellenállás felé mentem, megcsaltam, és mit ne mondjak, a találkozókat követő napok mindig meglehetősen fájdalmasak voltak. Utáltam hazudni. Azt éreztem, hogy áruló vagyok és ő sosem tenne ilyet velem. Aztán egyszer talán kicsit több pezsgőt ittunk az kelleténél és valamiféle „őszinteségi rohamot” kaptunk. Hát el kell nektek mondjam, nem csak én tettem így, sőt, képes volt még rám is licitálni, pedig én sem egy férfival szeretkeztem rajta kívül a megelőző években. Akkor jöttem rá: vannak emberek, akiknek egyszerűen kell a változatosság, a hódítás és a vadászat élménye, újra és újra. De nem tisztább ezt őszintén játszani? Sőt, ha már itt tartunk, lehetne ez egyfajta szövetség, egy közös program, ami nem csal, nem árt, sőt még erősebbé teszi a köteléket. Amelynek alapja, a feltétlen bizalom és az őszinteség.

„Innen már gyakran tényleg csak egy lépés a swinger. Mert ezek az emberek még tovább gondolják  a feltétlen szerelmet és szeretetet. Szeretik egymást annyira, hogy ne akarják kisajátítani, illetve saját magukat is, és vágyaikat sem akarják elfojtani. Tökéletesen megbíznak a másik szerelmében, és tudják, hogy egy dolog a szerelem, de ez tényleg csak testiség. Olyan ez, mint egy játék. Egy társas játék. Közösen felállított szabályok mentén. Egyenlően és egyenlőként. Egy közös hobby, amit együtt élnek meg, közösen csinálnak, titkok és tabuk nélkül, őszintén és feltétlen szerelemmel. Szabadon és kölcsönös akarattal. 

Mert ez A SZABAD AKARAT JÁTÉKA.”