Te tényleg hiszel benne, hogy örökre egy emberrel... ?

Tisztában vagyok vele, hogy amiről most beszélek a legmélyebb tabukat döntögeti benned. Úgy nőttél fel, hogy az összes mese, az összes társadalmi elvárás, az összes hiedelemrendszer, amit felépítettek benned a monogámiát támogatta. És téged tartanak betegnek, kurvának vagy érzéketlennek, ha nem akarod ezeket az elvárásokat követni. Szigorú, ódon, nedves-hideg és penészes tömlöcfalak közé zárták a szexualitásodat fiatal korod óta Isten nevében, a "mit szól majd a szomszéd"-jegyében, vagy csak azért, mert "így kell élni".

És közben alig látsz házasságot, ami nem válással ér véget, vagy ami nem fordul vegetálásba, a felek szomorú, rezignált együtt haldoklásába. Hallod az elvárásokat, belül is érzed őket - hiszen beléd programozták gyermekkoros óta -, de hiába mereszted a szemed és próbálkozol minden erőddel, a valósággal nem összeegyeztethetőek.

Mert igenis vannak kívánságaid a legjobb és legtámogatóbb kapcsolatban is - amint a lila köd felszáll. Mert igenis vágysz a kalandra, az izgalomra, a pezsgésre - és nem érted, hogy ettől miért kéne rossz embernek lenned. És zavarban vagy, sőt, úgy érzed, hibás vagy. Olyan vagy, amilyen, de ezt senki se fogadja el. Lekurváznak a férfiak vagy sírva rúgnak ki a nők, hogy "te is csak olyan vagy, mint a többi", ha egyáltalán beszélni mersz arról, hogy neked börtön, kalitka, lemondás a monogámia. Mindenki.

Rabság a monogámia?

Kivéve minket. A swinger.hu azért jött létre, mert mi is olyan emberek vagyunk, mint te. Mert mi is többet akarunk megélni az életünkből, mint amire a társadalom lehetőséget akar nekünk adni. Mi is kalandra, élményre, izgalomra vágyunk - miközben szeretjük, támogatjuk és vigyázzuk a partnerünket. Hiszünk benne, hogy nem rossz ember, aki mindent megél a szexualitásból, amit csak tud. Csak a besavanyodott társadalom XIX. századi normái utasítanak el mindent, ami kényelmetlen vagy nem konform. Magyarországon legalábbis.

Mert a swingernek óriási hagyománya van elsősorban Amerikában és az északi országokban. Azok a társadalmak, amelyekben kevésbé akar az állam vagy az egyház nyíltan beleszólni az egyén életébe, már régen elfogadták, hogy nincsen egyedül üdvözítő módja a párkapcsolatok építésének. Ha nincsen két ugyanolyan ember, miért lenne két ugyanolyan párkapcsolat? Miért vonatkoznának, miért lennének alkalmazhatók mindenkire ugyanazok a szabályok?

Érdekel a téma? Nézz szét, itt a swinger.hu-n, kedveld a Felnőtt dolgokról felnőtteknek című Facebook-oldalunkra és iratkozz fel hírlevelünkre a továbbiakért.