Lépésről lépésre

Érdekel a swinger, bele is kezdenél, de hogyan tovább? Segítünk - lépésről lépésre.

Képezd magad, tájékozódj!

Nagy utazásra készülsz, előbb fel kell rá készülnöd. Mi ebben a nagy utazás? A társadalmi elvárásokkal való szembefordulás, a saját félelmeid legyőzése, a saját vágyaid jobb megértése és kifejezése, a párkapcsolatod új alapokra helyezése, egy csomó technikai részlet átgondolása - sok mindennel fog járni. Viszont óriáis kaland lesz és ha jól csinálod, megváltoztatja az életed.

Itt, a swinger.hu-n igyekszünk miinél több oldalról megvilágítani a swinger témakörét, próbálunk annyi segítséget adni, amennyit csak lehet. Iratkozz fel a hírlevél-listánkra, lájkold a Felnőtt dolgokról felnőtteknek-oldalt és olvass, kérdezz, mélyedj el a témában! Végezz gondolatkísérletet, játszd le magadban előre a dolgokat sok féle kimenetellel, hogy minden helyzetre legyen kész válaszod!

Swinger álom

 

Beszéljétek át a pároddal!

A swinger alapja nem a testiség, hanem a kommunikáció. Képesnek kell lennetek megbeszélni a vágyaitokat, a félelmeiteket, a fenntartásaitokat és lehetőséget kell adnotok a másiknak, hogy önszántából, nyomás nélkül foglalhasson állást és dönthessen. A swinger kétélű kard: ha jó alapokon, helyes filozófiával vágtok bele, kincseskamra, az Örömök Kertje tárul fel előttetek - de ha nincsen köztetek egyetértés, ha valamelyikőtök csak a másik kedvéért akarja csinálni vagy nem győzitek le a kommunikációs akadályokat, a kapcsolatotok végét jelentheti. A swinger nem arra van, hogy megmentse a kapcsolatotokat, hanem hogy magasabb szintre emelje. Értitek a különbséget, ugye?

Játszatok el a gondolattal!

Van, aki az elhatározás után vesz egy nagy levegőt és azonnal képes a legmélyére merülni, de meglehet, hogy a fokozatosság a ti esetetekben is célravezetőbb. Először játszatok csak a gondolattal, hogy milyen lenne együtt egy idegennel. A szokásos esti ágytorna közben engedjétek bele magatokat és fantáziáljatok róla együtt. Ha valami nem tetszik, engedjétek el! Ha valami különösen jól működik a fejetekben, adjatok neki több teret! Először saját magatokkal kell megismerkednetek, a saját rejtett, egymás számára - vagy akár saját magatok számára! - kimondatlan vágyaitokat kell tudnotok együtt megfogalmazni. Utána jöhet a megvalósítás!

Keresés

Mostanra már tudjátok, mit szeretnétek és mi az, amitől egyikőtök miatt közös megegyezéssel vagy mindkettőtök vágyai alapján tartózkodnátok. Annyi féle swinger van, ahány ember: van, akinek belefér a csók, van, akinek nem. Van, aki csak nézni szeretne másokat, van aki nem szeretné, ha néznék. Van, aki csak harmadikat szeretne bevonni, van, aki a teljes párcserében is benne van. Van, aki szeretne azonos nemű partnert, van, aki nem. Bármit is szeretnétek, az jó - ameddig közös, szabad döntés eredményeként akarjátok. El kell döntenetek, hogy egy harmadikat kerestek "otthonra" (ha egy csodaszép biszex nőre vágytok, jó, ha tudjátok, hogy nem lesz könnyű vadászat), egy párt, egy "házibulit" vagy egy klubot. Mindnek mások az előnyei és a hátrányai, persze. Hamarosan bővülni fog az oldalunk és segítséget kaptok majd a kereséshez is. Ha fel vagy iratkozva a hírlevélre, biztosan értesülsz majd róla!

Felkészülés a Nagy Estére

Milyen ruhát vegyek fel? Mi lesz, ha nem élvezem? Van nálunk óvszer? Hogyan jövünk haza? Számos megbeszélnivaló és számos technikai kérdés merül fel. Sokat meg tudsz válaszolni, ha előre tájékozódsz a klub honlapján vagy ha egyenesen megkérdezitek leendő partnere(i)tektől. Saját magatokkal kapcsolatban az alábbi két hasznos tanácsot fogadjátok meg.

A jelszó

Meglehet, hogy valamelyikőtök valamiért kellemetlenül kezdi érezni magát, valamiért ki akar kerülni a helyzetből. Mivel együtt mentek, együtt játszotok és együtt is terveztek hazajönni, ezt nem szabad figyelmen kívül hagynia a másiknak vagy elbagatellizálni. Ha valamelyikőtöknek nem jó, kell, hogy legyen egy "piros gomb", amit megnyomhat és amitől a leggyorsabban elmenekülhet. Ez megadja azt a biztonságot, ami miatt sokkal kisebb lesz az esélye, hogy bármelyikőtök is használni akarja majd ezt az opciót. Mi a piros gomb? Találjatok ki egy jelszót, amit csak ti értetek és amivel feltűnésmentesen tudjátok kommunikálni a másik felé, hogy baj van. Szerencsés, ha ez a szó tényleg feltűnésmentes, például "nagyon szomjas lettem" vagy "tüsszentenem kell" mondjuk az "úgy ennék egy csimicsangát!" - helyett. Ezek a jelszavak arra is jók lehetnek, hogy feltűnésmentesen tudjátok megbeszélni, elfogadjátok-e valakinek a közeledését vagy sem.

Az aláírt megállapodás

Tudom, főleg sok évnyi házasság után furcsának tűnhet, hogy papíron írjatok alá egy szerződést egymással az estére vonatkozóan - de maga a szerződés aláírásának aktusa mégis átgondolásra és a szabályok betartására késztet. 

Itt egy példaszöveg - amit innét le is tudtok tölteni szerkeszthető .pdf formátumban -, amit nyugodtan használhattok. Biztosan nevetséges lesz (főleg, ha jogász vagy), de nem azért csináljátok, hogy később hivatkozni tudjatok rá, hanem azért, hogy ne legyenek közöttetek tisztázatlan szabályok. A legfontosabb, hogy végig biztonságban és egységben érezzétek magatokat, hiszen- nem egymással szemben, hanem egymás mellett álló felek vagytok, hanem Ezt sohase felejtsétek el!

"Szerződés

amely létrejött alulírott .............................. és .............................. közt. Mi, a szerződő felek, kijelentjük, hogy mindketten önszántunkból, közös akarattal, a swinger életformát a tőlünk telhető legjobban megismerve döntöttünk kipróbálása mellett. A szerződő felek egyenlő mértékben felelősek a döntésért, egyenlő mértékben akarják a gyakorlati megvalósítást. Megállapodott szabályaik a következők:

1, Ami a swingerben történik, a swingerben marad. A másik fél felhatalmazása nélkül senki sem beszélhet harmadik félnek a történtekről.

2, Előzetes megegyezésünk alapján szeretnénk teljes párcserét / nem szeretnénk teljes párcserét.

3, Mindkét fél csak óvszerrel védekezve létesít szexuális kapcsolatot harmadik személlyel.

4, Amennyiben bármelyik fél használja az előre megállapodott jelszót, mindketten kötelesek elhagyni a helyszínt. Az előre megállapodott jelszó: .........................................

5, Mindkét fél felhatalmazza és kéri a másikat, hogy aktívan kommunikálja negatív és pozitív érzéseit egyaránt. Mindkét fél vállalja, hogy ezeket támogatólag, a megoldást segítő attitűddel, a másik hibáztatása nélkül fogadja.

6, Mindkét fél egyetért abban, hogy a szexuális aktuson kívül a harmadik fél felé az érzelmi bevonódás megengedett / nem kívánatos, ennek tudatában alakítják tevékenységüket.

7, Egyéni megállapodások ezen felül:

 

Kelt:"

 

A Nagy Este

 

Mostanra felkészültek vagytok, tudjátok, mit akartok külön-külön is és mit akartok megvalósítani ebből együtt. Tudjátok, mit szeret, mit tolerál és mit nem akar a másik, és értitek, belátjátok, hogy a Nagy Este közös élmény kell, hogy legyen, nem csak az egyik fél szórakozása a másik kárára. Készen álltok.

Lehet, hogy nagyon máshogy élitek meg a Nagy Estét - fontos, hogy mindvégig biztonságban érezze magát mindkettőtök! Jó ha tudod, hogy az első swinger - élményt gyakran a nők élvezik jobban és a férfiak először csalódnak az előzetes elvárásaik miatt. Vigyázzatok egymásra!

Fontos, hogy tiszteljétek és ne tárgyiasítsátok a partnere(i)teket! Nem csak közöttetek, velük is egyenlőség van. Fontos, hogy adni is akarjatok, ne csak kapni. Fontos, hogy elfogadjátok az ő érzéseiket, vágyaikat és frusztrációikat és tudjatok velük is őszintén kommunikálni.

A nem, az nem. Kérdés, hibáztatás, győzködés nélkül. De ha meg van az igen, a közös vágy és akarat, ne hagyjátok, hogy bármi is visszatartson benneteket életetek egyik legemlékezetesebb közös élményének megélésétől!